LAMAIA
Băută dimineața pe stomacul gol, apa cu lămâie acționează ca un medicament: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică întregul organism. În plus, acidul citric ajută digestia și nu face “gaură în stomac”, fiind metabolizat de organism.
Îmbunătățește digestia
Sucul de lămâie are o structură asemănătoare cu sucurile gastrice și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Ajută la îmbunătățirea digestiei, ameliorează arsurile la stomac și te scapă de balonare. De asemenea, hdratează colonul și stimulează producția de bilă.
Întărește sistemul imunitar
Sucul de lămâie este bogat în vitamina C care ajută la stimularea sistemului imunitar șu luptă cu răcelile și gripa. Un alt element important pentru imunitate este fierul, iar lămâia îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentație.
Hidratează
Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății întregului organism, însă majoritatea persoanelor nu beau suficientă apă odată cu răcirea vremii. Așa că un pahar cu apă și lămâie este o bună modalitate de a-ți începe ziua.
Energizează
Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.
Te întinerește
Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.
Reduce inflamația
Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric de la nivelul încheieturilor. Acidul uric este una dintre principalele cauze ale înflamației.
Topește grăsimea
Apa cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea. Reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.
Alcalinizează organismul
Chiar dacă are un gust acrișor, lămâia are un efect alcalin. Deși are un PH acid, odată ajunsă în organism are un efect puternic alcalinizant. Alimentele acide pot provoca inflamații, obezitate, cancer, diabet și Alzheimer.
Elimină toxinele
Sucul de lămâie ajută organismul să elimine toxinele prevenind deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Aceasta stimulează ficatul să producă mai multe enzime. Este un diuretic natural, menține tractul urinar sănătos și previne dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului. Acest beneficiu este foarte important în special pentru cei care suferă de infecții urinare.
Continuarea articolului: