Ce poți face cu FRIPTURA care îți va rămâne de SĂRBĂTORI?

Dacă ai gătit prea multă carne de sărbători și nu știi ce să faci cu ce ți-a rămas, în afară, bineînțeles, de situația în care dorești să dăruiești celor mai puțin norocoși decât tine,  Iată o idee foarte ingenioasă și gustoasă!

Poți pregăti o minunată TARTĂ. Ca ingrediente poți folosi așa:

1. 4-5 bucăți de friptură rămasă (preferabil de vită)
2. 1 foaie de aluat foitaj
3. 1 ceapă mică
4. 2 morcovi
5. 1 dovlecel
6. 70 g broccoli congelat
7. 1 linguriță fulgi de chili
8. ulei pentru călit
9. sare, piper

Ca mod de preparare procedăm astfel:

Dăm bucățile de friptură prin mașina de tocat. Tăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm carnea tocată și lăsăm la foc mic să se rumenească. Adăugăm sare, piper și fulgii de chili.
Întindem apoi foaia de aluat într-o tavă. Tăiem surplusul de pe margine și le punem deoparte. Amestecul de carne rumenit îl punem peste foaia de aluat. Punem deasupra rondele de morcovi, felii de dovlecel și buchețelele de broccoli. Stropim cu puțin ulei. Din fâșiile de aluat care au rămas după ce am tăiat surplusul, facem un model deasupra , eventual în zig zag .
Se dă totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.