Lămâi umplute
Astăzi , pregătim un desert dulce și aromat: Lămâi umplute
Pentru această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente;
9 lămâi
1 cană lapte
1 cană zahăr tos
1 cană smântână de frișcă
1 linguriță coajă rasă de lămâie
3 ouă
3 gălbenușuri
În prima fază se scobesc lămâile, se stoarce miezul și se dă pe răzătoare una dintre ele. La foc mic se amestecă laptele , smântâna și coaja de lămâie. În momentul când începe să bolborosească se dă deoparte. După ce se răcește compoziția , se strecoară prin sită.
Separat , se bat ouăle , gălbenușurile și zahărul , până se obține o compoziție groasă. Apoi, puțin câte putin se adaugă din compozita de lapte și se amestecă constant
Vasul se pune la bain-marie și se fierbe la foc mic până se îngroașă (însemnând circa 30-40 de minute). Când se răcește , se umplu lămâile. Se lasă la rece până a doua zi.
Ca recomandare , puteți adăuga frunze de mentă pentru decor.
Puteți, de asemena, să faceți două creme: jumătate ca cea de mai sus, iar în cealaltă să adăugați o linguriță de ciocolată rasă