Piftie de porc

Dragi prieteni, bine v-am regăsit în bucătăria Bucătarului Trăsnit!

Astăzi vom pregăti un preparat tradițional , și anume, celebra piftie de porc.

Pentru această rețetă minunată avem nevoie de următoarele tipuri de carne:

rasol de porc

– ureche de porc

picioare de porc

căpățână de porc

Când fierbe carnea jumătate se adaugă:

2-3 morcovi
2-3 cepe
1 țelină
10-15 boabe de piper
2-3 frunze de dafin

Se îndepărtează spuma de câte ori este nevoie
Carnea trebuie fiartă până se desprinde după os
Se curată și se mărunțesc 2-3 căpățâni de usturoi. Se adaugă în apa în care a fiert carnea. Se adaugă sare după gust

Se aranjează carnea în boluri.
Se toarnă deasupra zeama răcită

Gasiti reteta video mai jos:

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.