Piftie de porc
Dragi prieteni, bine v-am regăsit în bucătăria Bucătarului Trăsnit!
Astăzi vom pregăti un preparat tradițional , și anume, celebra piftie de porc.
Pentru această rețetă minunată avem nevoie de următoarele tipuri de carne:
–rasol de porc
– ureche de porc
–picioare de porc
–căpățână de porc
Când fierbe carnea jumătate se adaugă:
2-3 morcovi
2-3 cepe
1 țelină
10-15 boabe de piper
2-3 frunze de dafin
Se îndepărtează spuma de câte ori este nevoie
Carnea trebuie fiartă până se desprinde după os
Se curată și se mărunțesc 2-3 căpățâni de usturoi. Se adaugă în apa în care a fiert carnea. Se adaugă sare după gust
Se aranjează carnea în boluri.
Se toarnă deasupra zeama răcită
Gasiti reteta video mai jos: