Rețete vechi: cornulețe delicioase

Astăzi, la cererea familiei , m-am hotărât să pregătesc cornulețe de casă foarte gustoase. Am găsit într-un caiet vechi al bunicii aceasta rețetă și m-am gândit să v-o prezint și vouă

Ingrediente:

  • 320 grame de făină (2 pahare);
  • 240 grame de ulei (1 ceașcă);
  • 30 grame de drojdie (aproximativ de dimensiunea unei nuci);
  • 1 ceșcuță de lapte calduț;
  • Marmeladă sau dulceață

Mod de preparare:

Se înmoaie drojdia cu lapte și se adaugă în făină.

Se pune uleiul și sarea împreună cu o linguriță de zahăr.

Se frământă foarte bine și apoi se întinde coca, se taie în pătrate aproximativ egale și se adaugă dulceața.

Se pun în tavă pe o hârtie de copt.

Se lasă la copt timp de aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.