Rețete vechi: cornulețe delicioase
Astăzi, la cererea familiei , m-am hotărât să pregătesc cornulețe de casă foarte gustoase. Am găsit într-un caiet vechi al bunicii aceasta rețetă și m-am gândit să v-o prezint și vouă
Ingrediente:
- 320 grame de făină (2 pahare);
- 240 grame de ulei (1 ceașcă);
- 30 grame de drojdie (aproximativ de dimensiunea unei nuci);
- 1 ceșcuță de lapte calduț;
- Marmeladă sau dulceață
Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia cu lapte și se adaugă în făină.
Se pune uleiul și sarea împreună cu o linguriță de zahăr.
Se frământă foarte bine și apoi se întinde coca, se taie în pătrate aproximativ egale și se adaugă dulceața.
Se pun în tavă pe o hârtie de copt.
Se lasă la copt timp de aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!