Rețetă veche pentru preparea salamului de biscuiți (fără nucă și rahat)
Salamul de biscuiți este întotdeaună un deliciu. Prepararea lui nu este complicată dar necesită un dozaj atent al ingredientelor și îndemânare în realizarea amestecurilor. Propunem din acest punct de vedere o rețetă mai veche dar apreciată pentru realizarea unui salam de biscuiți reușit.
Ingrediente:
- 2 pahare de apă (200 ml/pahar);
- 300 grame zahăr;
- 500 grame biscuiți;
- 125 grame margarină sau unt;
- 2 linguri cu vârf de cacao.
Modul de preparare:
Se pune zahăr și cacao într-un vas și se amestecă bine, apoi se pune apă amestecându-se în continuu și se pune pe foc până se face ca un sirop mai gros.
Compoziția rezultată este luată de pe foc, se adaugă margarina sau untul amestecându-se până când miscarea devine mai greoaie, apoi se pun biscuiții fărâmițați și se amestecă.
Compoziția rezultată este este pusă într-un celofan și se consumă după 2 zile.