Ardeii grași, sănătate curată!
Sunt crocanți, gustoși, buni în orice salată. Și sunt o sursă excelentă de substanțe nutritive, adică de:
- Betacaroten: cu rol în prevenția apariției cancerului și care reduce riscul bolilor cardiovasculare; betacarotenul este convertit în organism, în vitamina A, al cărui rol important în organism este binecunoscut;
- Bioflavoinoide: care protejează împotriva cancerului uterin, putând bloca apariția diverselor tumori și împiedică dezvoltarea lor; bioflavonoidele, mai au efect tonic cardiac și de prevenire a îmbătrânirii pielii;
- Acizi fenolici: inhibă compușii care pot dezvolta diverse tipuri de cancer;
- Steroli vegetali: au ca principal rol scăderea colecterolului;
- Vitamina C: fortifică pereții vaselor sanguine, îmbunătățește absorția fierului, anihilează radicalii liberi, reduce riscul maladiilor cvardiovasculare, etc;
- Antioxidanți puternici: este vorba despre luteină și zeaxantina, care scad riscurile de cataractă;
- Vitamina B6: stimulează metabolismul proteinelor , al carbohidraților și permite buna funcționare a nervilor;
- Acid folic (vitamina B9): necesar sintezei ADN, ARN și a celulelor roșii ale sângelui și cu rol în prevenția afecțiunilor congenitale neurologice la făt.
În concluzie, este foarte bine să consumăm ardei gras mai ales în stare crudă, la salate, beneficiile pentru sănătate fiind garantate.