Rețete dietetice: chiftele cu varză și ton (dieta pentru ficat gras și mărit)
Prepararea mâncărurilor pentru persoanele cu probleme medicale ale ficatului este una deosebit de delicată.
Varietatea nutrienților din chiftelele de varză și ton este întotdeauna binevenită în alimentația bolnavului de ciroză hepatică. Tonul vine cu semnificative beneficii ale ficatului în cazul cirozei hepatice, furnizând proteinele necesare și acizii grasi omega-3, care au ca ca principal rol, diminuarea nivelului colesterolului rău și al trigliceridelor.
Timpul de preparare variază între 15-30 minute.
Gradul de dificultate al preparării rețetei este unul redus.
Ingrediente necesare:
- 180 g de ton în suc propriu, bine scurs;
- 1 sfert dintr-o varză albă, tăiată fâșii cât mai subțiri;
- 1 ceapă de mici dimensiuni, mărunțită;
- 40 g de faină cu agent de creștere;
- 2 ouă, bătute bine;
- 60 ml de lapte degresat;
- 2 linguri ulei de rapiță.
Modalitatea de preparare:
Toate ingredientele sunt puse într-un bol de mari dimensiuni, sunt amestecate cu o spatulă compoziția fiind lăsată apoi să se odihnească timp de 10 minute.
Este încinsă o tigaie anti-aderentă la un foc potrivit și este adaugat uleiul de rapiță. Se pune câte o lingură din cadrul compoziției cu ton in tigaie și sunt prajite chiftelele pe ambele părți până capătă o culoare aurie. Dacă se dorește o textură mai fină, se poate procesa compoziția în blender înainte de prăjire.
Preparatul este unul ușor și poate fi savurat fără probleme de către persoanele care au diferite probleme medicale la ficat și sunt nevoite să țină un regim alimentar.