Brioșe cu brânză și ceapă (rețetă recomandată în cazul afecțiunilor ficatului)
Este un preparat destul de ușor de tolerat în cazul persoanelor care suferă de diferite afecțiuni ale ficatului (steatoză hepatică, ciroză hepatică sau chiar cancer de ficat). În egală măsură, brioșele făcute cu brânză și ceapă sunt deosebit de hrănitoare, foarte delicioase, fiind eficiente si în stimularea apetitului alimentar.
Timpul necesar preparării este de 30-45 minute.
Nivelul de dificultate al rețetei este redus.
Ingredientele necesare:
- 120 grame de faină albă cu agent de creștere;
- 120 grame de faină integrală;
- 2 lingurițe praf de copt;
- 1 sfert de linguriță piper negru;
- 1 ceapă mică, dată pe răzătoare;
- 100 grame de brânză degresată și rasă;
- 2 ouă;
- 100 grame lapte degresat.
Mod de preparare:
Cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius. Ambele tipuri de făină sunt amestecate; în amestec se adaugă praf de copt, piper, ceapă care este dată inițial pe răzătoare și brânza rasă. Ouăle sunt bătute bine împreuna cu laptele. Mixtura rezultată este turnată în mijlocul amestecului de faina. Se amestecă cu grijă, până când este obținut un aluat cu o constituție omogenă (nu trebuie să se insiste foarte mult, în caz contrar brioșele vor căpăta o consistență prea dură).
Brioșele cu brânză și ceapă pot fi savurate acasă, în mașină, la picnic, la diferite ocazii, constituindu-se într-o gustare deosebit de apreciată.