Supă ideală în afecțiunile ficatului
Rețeta este inspirată din gastronomia traditională japoneză fiind indicată în detoxifierea ficatului, combaterea infecțiilor tractului digestiv, reprezentând o opțiune esențială în timpul curelor medicamentoase.
Timpul de preparare variază între 45-60 minute.
Gradul de dificultate în prepararea rețetei este unui mediu.
Ingrediente necesare:
- 500 grame dovleac tăiat în cubulețe;
- 1 nap turcesc;
- 1 ceapă de dimensiune medie;
- 1 morcov mediu;
- sare de mare (cantitatea necesară variază în funcție de gust);
- 1 jumătate lingurita de miso pentru fiecare porție;
- 1 linguriță de suc obținut din ghimbir pentru fiecare porție;
- apă;
- pătrunjel proaspat, bine mărunțit.
Modul de preparare este etapizat astfel:
- Toate legumele sunt tăiate în bucăți potrivite care sunt introduse într-o oală de dimensiuni mari; se toarnă apă suficient cât să se acopere și sunt lăsate la fiert până când au o constituție moale;
- Este adăugat un praf de sare si oala este luată de pe foc;
- Supa este porționată în boluri separate; se adaugă în fiecare dintre acestea câte o linguriță din suc de ghimbir și o jumătate de linguriță de miso;
- Patrunjelul proaspat este presărat deasupra și servește imediat.
O supă reușită, ușoară dar gustoasă, care revigorează organismul afectat de boală și asigură o bună parte din vitaminele necesare refacerii.