Ciuperci la cuptor (rețetă de post de la Mănăstirea Prislop)

Mănăstirea Prislop este binecuvântată de Dumnezeu cu harul părintelui Arsenie Boca. Dar pelerinii care vin aici pentru mângâiere au cules și rețete deosebite, care pot fi preparate și acasă; ciupercile la cuptor reprezintă una dintre acestea.

Ingrediente necesare:

  • 13 ciuperci de dimensiuni mai mari;
  • câteva fire de pătrunjel;
  • puține fire de mărar:
  • 1 căţel usturoi;
  • 1/4 linguriţă sare;
  • 1/2 linguriţă boia;
  • 1/2 linguriţă piper;
  • o cantitate mică de ulei.

Mod de preparare:

Ciupercile sunt spălate apoi uscate cu şerveţele de hârtie. Codiţele sunt scoase. Zece ciuperci sunt așezate în tavă cu faţa în jos. Temperatura din interiorul cuptorului trebuie setată la 220 C timp de zece minute. Sucul lăsat de ciuperci este scurs din tavă iar ciupercile sunt întoarse cu faţă în sus. Codiţele sunt tocate mărunt plus inclusiv restul de trei ciuperci şi sunt amestecate cu verdeţuri tocate, usturoiul strivit inițial şi condimente. Pălărioarele ciupercilor din tavă sunt umplute cu amestecul prezentat mai sus. Ciupercile sunt stropite cu un pic de ulei. Temperatura din cuptor este setată la 220 grade C timp de 15 – 20 minute. Sunt servite calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.

Ciupercile preparate astfel își păstrează în bună măsură savoarea și gustul, mult amplificate și de restul ingredientelor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.