Preparat specific verii- lipie de pui grecească
Vara este un anotimp cu multe provocări în privința gastronomiei. Mai ales în acele zile toride, nu mai putem să oferim organismului nostru mâncăruri grele. Lipia grecească, cu ingredientele sale mai ușoare se constituie într-o alternativă pentru zilele foarte călduroase.
Ingredientele necesare:
- o lipie integrală;
- piept de pui rotisat sau pregatit pe grill;
- brânză feta, o cantitate de aproximativ 50 grame;
- 1-2 linguri de hummus;
- măsline de tip kalamata;
- roșii cherry
- castravete
- piper roșu;
- oregano care să fie verde tocat;
- zeamă de lămâie;
- ulei de masline
Modalitatea de preparare:
Sunt mărunțite toate ingredientele după dorință și sunt amestece toate într-un bol suficient de mare.
Lipia este unsă cu cele 2 linguri de hummus și se adaugă restul ingredientelor care au fost amestecate într-un bol și se împăturește obținându-se în aceste condiții o masă ușoară, delicioasă și sățioasă în egală măsură.
Lipia grecească poate fi preparată cu succes și în casă, și poate fi la fel de gustoasă și reușită ca cea preparată la restaurant.