Cel mai iubit desert: prăjitura- negresă
Dacă s-ar face un sondaj, aproape sigur, la întrebarea: ”Care este cel mai iubit desert?” cred că negresa ar fi în Top 5 răspunsuri.
Ingrediente necesare:
- 1/2 ceașcă cu pudră de cocos;
- 6- 7 plicuri de Apinat cacao;
- 1/2 ceașcă unt de cocos;
- 3 ouă;
- 1/2 ceașcă miere naturală de albine;
- coajă rasă de la o lămâie;
- 50 g alune sau nuci pentru decor.
Modalitatea de preparare:
Cuptorul este încins la o temperatură de 150 de grade. Se ia o tavă mai înaltă sau un vas de yena și se unge cu unt sau ulei.
Sunt amestecate toate ingredientele cu multă grijă. Amestecarea poate să fie manuală, sau poate să fie realizată cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucătărie.
Este turnat aluatul în tavă și se bagă în cuptor. Timpul de coacere este de circa 30 de minute, până ce scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Odată scos din cuptor blatul, se presară alunele sau nucile care inițial sunt tocate mărunt.
Se lasă la răcit aproximativ 30 de minute, apoi se tăie şi se servește.
Cu siguranță, familia sau musafirii tăi se vor bucura de un astfel de desert.