O rețetă deosebită: ciulama de hribi
Hribii sunt delicioși, dar modul lor de preparare este foarte important pentru păstrarea gustului. Ciulamaua de hribi este rețetă estivală dar poate fi preparată în orice alt anotimp.
Ingrediente necesare:
- 1 kg de hribi;
- 10 căței de usturoi;
- 4 linguri de făină integrală;
- 5 linguri de ulei de măsline extra virgin;
- sare și piper (se adaugă după gust);
- pătrunjel tocat mărunt;
- 2 căni de lapte semidegresat;
Modalitatea de preparare:
Ciupercile trebuie să fie proaspete. Acestea se spală, sunt frumos curățate, frumos, sunt adaugate într-un ceaun cât mai încăpator. Este adăugat uleiul, sarea și piperul.
Ciupercile sunt fierte la foc mic timp de cel puțin 45 de minute, până când nivelul apei din vas scade. Usturoiul este tocat mărunt și pus peste ciuperci.
Separat, este amestecă făina cu laptele utilizând un tel. Odată obținut un amestec omogen, este turnat peste ciuperci; mai sunt lăsate câteva minute pentru a fiarbe la un foc mic.
Odată luată de pe foc, este presărat pătrunjelul tocat mărunt.
Preparatul poate să fie servit caldă și, după preferințe, poate să fie completat cu câteva linguri de mămăligă.