Cum să faci o tocăniță de vită cu legume irezistibilă?

Tocănița, indiferent de tipul ei sau de ingredientele folosite reprezintă un fel de mâncare destul de bine cunoscut în bucătăria românească. În cele de urmează, vă prezentăm o rețetă de tocăniță pe bază de carne de vită și legume.

Ingredientele necesare:

  • 1 kg de carne de vită, inițial tăiată în cubulețe;
  • 3 linguri de ulei vegetal;
  • 1 litru de apă;
  • 1 linguriță de rozmarin uscat;
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat;
  • 1/2 linguriță de piper negru;
  • 3 cartofi, curățați și tăiați cubulețe;
  • 4 morcovi, tăiați bucăți;
  • 4 fire de frunze de țelină, tăiate mărunt;
  • 1 ceapă mare, tăiată julienne;
  • 2 linguri de amidon;
  • 2 lingurițe de apă rece.

Modalitatea de preparare:

Uleiul este pus într-o cratiță de dimensiuni ceva mai mari. Sunt gătite bucățile de vită până se pătrund foarte bine devenind rumene la suprafață. Este turnat un 1 litru de apă peste bucățile de carne. Se lasă să fiarbă în mod înăbușit timp de o oră.

Este adăugat restul ingredientelor în cratiță. Se amestecă amidonul cu cele două lingurițe de apă rece și se adaugă la tocană. Este amestecat totul foarte bine. Se lasă mâncarea să fiarbă încă aproximativ o oră, la un foc mic.

Tocănița de vită cu legume este un preparat gustos, sățios și destul de ușor de digerat. Modul de preparare este unul abordabil practic pentru oricine iar rezultatul poate să fie apreciat de familie sau de prieteni (musafiri) în egală măsură.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.