Papricaș de pui la cuptor- o rețetă recomandată persoanelor cu probleme ale ficatului
Pacienții diagnosticați cu afecțiuni ale ficatului (ciroza hepatica, steatoza hepatica) pot să consume fără proble carne (nu foarte grasă) alaturi de legume care să fie gătite într-un mod cât mai dietetic. Papricașul de pui este unul dintre preparatele care sunt recomandate în controlul afecțiunilor hepatice de orice natură.
Timpul de preparare, depășește o oră;
Gradul de dificultate este unul mediu.
Ingrediente necesare:
- 1 pui întreg, tăiat bucați;
- 1 ceapă de dimensiune medie, să fie tăiată în felii julien;
- 2 căței de usturoi pisați;
- 20 de ciuperci proaspete, tăiate felii;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 250 ml smântână de gătit;
- 2 linguri de boia dulce.
Etapele preparării:
- Cuptorul trebuie încălzit până la o temperatură de 160 de grade Celsius;
- Se utilizează o oală de dimensiune medie; la foc mic este încălzit uleiul de măsline;
- Se sotează ceapa și usturoiul timp de 1-2 minute; sunt adăugate ciupercile și se amestecă foarte bine ingredientele; acestea sunt lăsate la fiert timp de 3-5 minute, în lichidul scurs din ciuperci;
- Sosul este luat de pe foc, este adaugată smântâna și boiaua de ardei; se amestecă bine;
- În mod separat, este îndepartată pielea de pe bucățile de pui și dunt asezate într-o tava de copt;
- Este turnat deasupra sosul care a fost preparat anterior și se lasă totul la copt timp de o oră, până când puiul este bine gătit.
Acest preparat poate să fie savurat cu multă încredere de persoanele cu probleme medicale ale ficatului dar și în cazul altor afecțiuni.