Rețetă ”dulce” de la mănăstirile din Moldova: învârtită cu nucă
Întotdeauna avem impresia că produsele de la mănăstire sunt mai delicioase, mai gustoase. Acest lucru se datorează ingredientelor naturale dar și modului de preparare, perfecționat de-a lungul timpului.
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină,
- 20 grame de drojdie;
- apă;
- un vârf de cuțit de sare;
- 100 ml de ulei.
Modul de preparare:
Aluatul este împărțit în 4. Fiecare turtă este întinsă, unsă cu ulei; se presoară cu zahăr şi nucă dată prin maşină. Se rulează şi se învîrte. În acest fel foaia se subţie şi mai mult. Se procedează la fel şi cu celelalte turte. Se aşează în tavă şi se coc la foc potrivit 40 minute.
Preparatul poate să fie servit mai ales ca desert. Este foarte bun la drum, la picnic sau pentru servirea musafirilor.