Risotto cu ciuperci și spanac- o rețetă din colecția ”Natur house”
Astăzi vă prezint o rețetă ”curată”, sănătoasă, foarte gustoasă și apreciată: risotto cu ciuperci și spanac.
Ingrediente necesare:
- 200 grame de orez;
- 300 grame de ciuperci albe;
- 300 grame spanac proaspăt;
- 1 ceapă;
- 50 g brânză rasă cu un conținut redus de grăsimi;
- 1 litru supă de găină;
- 1 lingură suc de lămâie;
- 1 praf de nucșoară;
- 1 lingură ulei vegetal.
Modalitatea de preparare:
Sunt spălate ciupercile și spanacul. Se ăndepărtează codițele ciupercilor și sunt tăiate ciupercile în felii subțiri. Se toacă ceapa. Se utilizează o tigaie mare, antiaderentă. Este pusă ceapa la înăbușit, fără ulei, se adaugă ciupercile și sucul de lămâie. Se lasă lasă să se pătrundă preț de câteva minute.
Se adaugă mai întâi orezul, apoi supa de găină. Se fierbe la un foc mai mic timp de 18 minute, până când se observă umflarea orezului. Înainte să fie gata risotto-ul, se adăugă spanacul, nucșoara; se lăsă să mai fiarbă timp de 2 minute.
Se adăugă uleiul vegetal și brânza rasă. Se amestecă foarte bine toate aceste ingrediente și se servește mâncarea imediat.
Un preparat ”natur”, ușor, dar care asigură necesarul o bună parte din necesarul de energie, mai ales pentru persoanele foarte active.