Mâncare de post cu orez și linte
Lintea și orezul sunt două ingrediente care pot să fie utilizate cu mult succes, mai ales în perioadele de post. Sunt curate, hrănitoare și adaptabile în cadrul multor rețete.
Ingrediente necesare:
- 150 grame de linte;
- 200 grame de orez brun/sălbatic;
- 300 grame ardei gras roșu;
- 1 cățel de usturoi;
- 1 ceapă mică;
- 50 ml ulei vegetal;
- 200 grame pulpă de roșii;
- 100 grame mozzarella;
- Sare și piper;
- Pătrunjel.
Timpul de preparare: 55 minte.
Gradul de dificultate al rețetei este unul ușor.
Modalitatea de preparare:
Lintea se lasă la hidratat pentru o perioadă de 2 ore. În acest timp, orezul se fierbe ”al dente”. Ardeii sunt curățați și tăiați cubulețe fiind înnăbușiți cu puțină apă. Este adăugat orezul și se lasă la un foc mic până apa se evaporă.
Lintea este scursă și fiartă timp de 20 – 30 minute. Între timp, ceapa și usturoiul se înăbușesc în puțină apă, iar când devin moi se adaugă lintea și pulpa de roșii și se lasă la foc mediu 10 minute, amestecând.
Orezul cu ardei și lintea se pun într-un vas pentru cuptor, se condimentează cu sare, piper, ulei vegetal, se adaugă feliile de mozzarella, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 10 – 15 minute.
Cu valoare calorică importantă, atât lintea cât și orezul asigură o bună parte din suportul zilnic de energie în perioadele de post.