Retetă rapidă de chec cu apă caldă

Atunci când vrei să faci un chec și nu mai ai lapte, soluția este foarte simplă: te duci la cel mai apropiat magazin și cumperi 🙂 Se poate întâmpla însă să nu ai nici un magazin la îndemână sau să nu ai timpul necesar; în aceste condiții laptele poate să fie înlocuit cu apă caldă.

Ingrediente necesare:

  • 200 de grame de făină;
  • 200 ml apă caldă;
  • 100 de grame de îndulcitor Stevia sau 150 grame de zahăr normal;
  • 60 ml ulei de floarea soarelui;
  • 16 grame de praf de copt;
  • 2 ouă întregi
  • Pentru decor:  zahăr pudră.

Modalitatea de preparare:

Într-un bol, se toarnă apa caldă, se adaugă făina și îndulcitorul. Amestecați cu un tel manual. Apoi adăugați uleiului de semințe și celor două ouă întregi. Amestecați bine.

Ulterior, se adaugă un vârf de sare fină și praful de copt. Trebuie să obțineți un amestec gros și fără bulgări. Tapetați o tigaie rotundă cu hârtie de copt și transferați în ea aluatul. Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit, timp de aproximativ 40-45 de minute. Odată ce este gata, scoateți-l din cuptor și, când s-a răcit, presărați-l cu zahăr pudră.

Se prepară foarte rapid, prezintă un număr mic de calorii (170) și nu este cu nimic mai prejos decât alte rețete de chec clasice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.