Cartofi hrănitori cu ciuperci la cuptor
O rețetă clasică nu este cu nimic mai prejos decât rețetele sofisticate, care au în vedere utilizarea a numeroase ingrediente. Azi vă propun o rețetă simplă, ușor de preparat și, cel mai important, foarte gustoasă.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci;
- 500 g cartofi;
- 3 căței de usturoi;
- Pătrunjel;
- Ulei;
- Sare;
- Piper.
Preparare:
- Ciupercile se curăță, se spală, se fierb 5 minute în apă clocotită cu sare și se lasă la scurs într-o strecurătoare; cartofii curățați se taie rondele și se prăjesc în ulei încins;
- Când sunt aproape rumeniți, se adaugă ciupercile și cățeii de usturoi pisați și se prăjesc împreună 10-15 minute; după ce s-au rumenit toate, se potrivește gustul de sare și piper și se presară pătrunjel tocat
Simplu, nu? Rezultatul o să surprindă; preparatul este sățios, se recomandă să fie servit cu o cantitate mică de pâine sau chiar fără.