Lasagna cu roșii coapte și puțină mazăre

Astăzi vă propun un preparat din bucătăria internațională dar care utilizează și ingrediente locale, tradiționale: roșiile (coapte) și mazărea.

Ingrediente:

  • foi de lasagna;
  • 3 dovlecei potriviți;
  • 3 roșii bine coapte;
  • 100 g parmezan;
  • 4 linguri de mazară;
  • 2-3 linguri de ulei;

Pentru sosul Bechamel: 300 ml lapte; 3 linguri rase de făină; 1 lingură de unt, sare; piper alb.

Preparare:

  1. Pentru prepararea sosului bechamel se pune laptele la fiert, se adaugă puțină sare și piper alb, apoi făina și se amestecă bine cu telul până când începe să se îngroașe; se ia de pe foc, se adaugă untul și se amestecă bine până se încorporează perfect;
  2. Separat, se taie dovleceii felii subțiri, se presară cu sare, se lasă 15 minute și se pun la scurs; se rumenesc ușor pe ambele părți într-o tigaie neaderentă, unsă cu foarte puțin ulei, după care se scot deoparte;
  3. Se unge o tavă termorezistentă cu unt, se adaugă sos Bechamel, un rând de foi de lasagna, peste care se pune un strat de felii de dovlecei, un strat de felii de roșii, parmezan ras, mazăre și se repetă operațiunea până la epuizarea ingredientelor; peste ultimul strat de foi se pune sos bechamel și se prepară parmezan;
  4. Se pune tava la cuptor pentru circa 30-40 minute; se consumă caldă sau rece.

Lasagna este destul de cunoscută în bucătăria românilor, iar atunci când este combinată cu ingrediente tradiționale, gustul acesteia este mult sporit și apreciat de familie și nu numai.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.