Tiramisu la pahar ca la cofetar
Nu trebuie să mergi neapărat la cofetărie pentru a savura un tiramisu. O poți face și la tine acasă. Iată cea mai bună rețetă:
Ingrediente:
- 100 g pișcoturi;
- 250 g mascarpone;
- 1 plic praf de frișcă;
- 3 ouă;
- 100 g zahăr;
- 1 esență de vanilie;
- 300 ml cafea preparată îndulcită.
Preparare:
- Crema mascarpone se mixează cu gălbenușurile și zahărul; albușurile se bat cu spumă, se adaugă praful de frișcă și se amestecă cu mixerul; se adaugă spuma cu frișcă în crema cu mascarpone, se pune esența de vanilie și se amestecă bine;
- Se împarte jumătate din cremă în patru cupe de desert; se înmoaie pișcoturile în cafeaua îndulcită și se așează, înm strat, peste crema din cupe; se întinde crema rămasă peste pișcoturi și se pudrează desertul cu cacao; se lasă la rece câteva ore înainte de servire; se decorează cu pișcoturi și frunze de mentă.
Gustul nu va fi cu nimic mai prejos decât orice tiramisu cumpărată din cofetărie, și în plus ai satisfacția că este făcut de tine 🙂