Piure de mazăre nouă
O rețetă interesantă care poate să înlocuiască cu mult succes tradiționalul pireu de cartofi, asigurând, în egală măsură, un aport energetic substanțial.
Ingrediente:
- 1 kg mazăre nouă;
- 1 ceapă;
- 50 g unt;
- 50 ml lapte;
- 4 ouă;
- 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu;
- 1 legătură ceapă verde;
- sare;
- piper;
- 1/2 legătură de mărar
Preparare:
- Se alege mazărea și se pune în fiert în apă cu sare și cu un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu; se adaugă la fiert și o ceapă întreagă curățată;
- După ca e fiert, se scurge bine și se pasează mazărea împreună cu ceapa fiartă până se obține un piure; se pune untul, laptele cald și se amestecă;
- Se pune mărarul tocat, sare și piper, după gust, și se omogenizează.
Se pune pireul în boluri și se servește cu ouă ochiuri deasupra și ceapă verde tăiată rondele.