Mâncare gustoasă cu linte mofturoasă
Lintea este, poate pe nedrept, neglijată; prezintă o valoare energetică ridicată, este sănătoasă și poate fi asociată cu multe alte ingrediente, așa cum este cazul și rețetei prezentate astăzi.
Ingrediente:
- 300 g carne de porc;
- 200 g mazăre;
- 300 linte fiartă;
- 1 morcov mare;
- 50 ml suc de roșii;
- 2 linguri pastă de roșii;
- 1 ceapă potrivită;
- Pătrunjel verde;
- 2-3 linguri ulei;
- Sare;
- Piper.
Preparare:
- Se taie ceapa mărunt și morcovul felii; se călesc împreună în uleiul bine încins până se înmoaie; se adaugă carnea porționată, puțină sare și se lasă să fiarbă înnăbușit aproximativ 10 minute;
- Se adaugă lintea fiartă, mazărea, se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea, mazărea și morcovul sunt bine pătrunse;
- Se adaugă pasta de roșii diluată cu sucul de roșii, pătrunjelul tocat mărunt, se potrivește gustul de sare și piper și se lasă să mai fiarbă 5-6 minute; se servește caldă.
Se recomandă ca mâncarea de linte, la fel ca orice leguminoasă, să fie servită la prânz. Prezintă o sațiabilitate deosebită și un gust apreciat de către consumatori.