Tartă pufoasă cu piersici gustoase

O tartă este întotdeauna binevenită ca desert. Astăzi vă propun o rețetă de tartă pufoasă preparată pe baza piersicilor. Retetă nu implică un număr foarte mare de ingrediente sau cantități importante dar rezultatul va fi cu siguranță apreciat de toată lumea.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină;
  • 125 g unt;
  • 1 ou.

Ingrediente pentru cremă:

  • 120 g zahăr;
  • 3 ouă;
  • 250 ml lapte;
  • 2 linguri amidon;
  • 100 g frișcă;
  • 500 g piersici

Preparare:

  1. Se amestecă făina cu untul moale, oul și un praf de sare până se obține un aluat omogen; se dă la frigider pentru 30 minute, se scoate, se oprește un afert din aluat, iar din restul se întinde o foaie subțire; se așează foaia într-o formă de tartă unsă și tapetată și se dă la cuptor pentru 15 minute;
  2. Din aluatul oprit se întinde încă o foaie, din care se decupează, cu o formă specială sau cu un cuțit, frunzulițe mici; se așează pe o hârtie de copt unsă și se dau la cuptor pentru 10 minute;
  3. Se amestecă laptele cu gălbenușurile, amidonul și 50 g zahăr, se fierbe compoziția pe foc mic până se îngroașă și se lasă să se răcească;
  4. Albușurile se bat cu spumă cu restul de zahăr, apoi se adaugă trei sferturi din spumă în crema de lapte; se pune și frișca bătută, se omogenizează compoziția și se toarnă peste aluatul copt;
  5. Piersicile se opăresc, se decojesc, se taie felii și se așează peste cremă; se decorează cu spuma de albuș rămasă și se dă tarta la cuptor pentru 20 de minute; la final se decorează tarta cu frunzulițe din aluat coapte.

Tarta cu piersici este un desert apreciat în egală măsură de copii și adulți, putând să fie savurat în orice moment al zilei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.