Frișca de casă- rețeta pentru cea mai gustoasă frișcă
Frișca ne leagă cumva de copilăria noastră, de câte ori savuram frișca dintr-un preparat dar cumpăram anumite prăjituri numai pentru a ”devora” frișca. Azi vă prezint o rețetă de frișcă care poate fi realizată în casă.
Timpul de preparare: o jumătate de oră.
Ingrediente necesare:
– 1/2 kg smântână proaspătă;
– 4 linguri zahăr;
– 1 plic zahăr vanilat.
Modalitatea de preparare:
Smântâna se lasa la frigider pentru câteva ore. Se scoate din frigider, se răstoarnă într-un vas și se amestecă cu mixerul adăugând treptat zahărul și zahărul vanilat. Când amestecul s-a îngroșat se mai bagă la rece pentru aproximativ o oră.
Frișca de casă poate să fie folosită pentru ornarea prăjiturilor de casă, pentru torturi, fursecuri dar, de ce nu, pentru a fi savurată cu lingurița, amintindu-ne de anii copilăriei noastre.