Chec ademenitor fără cuptor
Checul este un desert foarte apreciat mai ales de către copii. Este mai puțin cunoscut faptul că, checul poate să fie realizat și fără a fi introdus cuptorul, iată cum:
Ingrediente pentru aluat:
- 100 g pudră de cacao;
- 250 g lapte-praf fără zahăr;
- 200 g unt;
- 400 g zahăr;
- 100 g biscuiți;
- 50 g stafide;
- 2 linguri rom.
Preparare:
- Se dizolvă zahărul în 100 ml apă, se fierbe la foc mic, amestecând permanent cu o lingură de lemn până se formează un sirop; se adaugă 150 g unt și se lasă pe foc până se topește, apoi se adaugă romul și se ia vasul de pe foc;
- Separat, se amestecă laptele praf cernut împreună cu pudra de cacao; peste acestea se toarnă încet siropul, amestecând permanent până se omogenizează; se adaugă imediat biscuiții rupți bucăți și stafidele hidratate în prealabil și se amestecă ușor pentru ca biscuiții să rămână cât mai întregi;
- Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec unsă generos cu unt, presărând bine pentru a obținem o compoziție cât mai compactă, apoi se pune la rece în frigider până a doua zi, când se poate tăia felii și se poate servi.
Checul astfel preparat este la fel de gustos ca cel făcut la cuptor și sunt foarte sigur că o să fie foarte apreciat de către familie sau musafiri.