Ciorbă de fasole pentru gurmanzi
Chiar dacă ciorba de fasole pare un preparat banal, astăzi vă propun o rețetă care va avea cu siguranță succes.
Ingrediente:
- 300 g fasole albă boabe;
- 2 morcovi potriviți;
- 2 cepe;
- 1 felie de țelină;
- 4 roșii bine coapte;
- 2 linguri pastă de roșii;
- 2 linguri ulei;
- Pătrunjel verde;
- Leuștean verde;
- Sare;
- Piper.
Preparare:
- Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte; a doua zi se scurge, se pune la fiert și schimbă 2-3 ape; în ultima apă se adaugă sare;
- Se curăță legumele, se taie, după preferință, și se adaugă peste fasole, când aceasta este destul de bine pătrunsă; se lasă să fiarbă 10-15 minute; apoi se adaugă roșiile curățate de pieliță și tocate mărunt, cele două linguri de ulei și verdeață; se lasă să fiarbă împreună încă 10 minute, se completează cu apă, dacă este nevoie, se potrivește gustul de sare și piper; se adaugă pasta de roșii și se lasă să fiarbă încă 10 minute;
- Se poate servi și acrită cu borș, zeama de lămâie sau oțet, după preferință.
Garantez că în această combinație de ingrediente, ciorba de fasole este foarte gustoasă și apreciată și, foarte important, ușoară și sățioasă.