Orez mexican
Orezul se poate prepara în foarte multe feluri. Astăzi o să vă prezint rețeta pentru orez mexican
Ingrediente
- 2 cești de orez
- 4 cești de supă de legume sau pui
- O ceapă mare, tocată
- O conservă de fasole boabe roșie
- O conservă de roșii mărunțite
- O jumătate de ardei roșu, tăiat cubulețe
- O jumătate de ardei mare verde, tăiat cubulețe
- O linguriță de pudră de chimion
- 2 lingurițe de boia dulce
- Boia iute, după gust
- 2 căței mari de usturoi, zdrobiți
- Pătrunjel verde, tocat (sau coriandru verde, tocat)
- Sare, piper după gust
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Intr-o cratiță încăpătoare, se călesc ceapa, condimentele, ardeiul și usturoiul, timp de 3 minute. Apoi se adaugă roșiile și fasolea, scursă de apă, și se mai găsesc alte 3 minute.
Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă orezul spălat și supa, Se amestecă și Se lasă la foc mare până când lichidul fierbe, apoi se dă focul la minim timp de 15 minute, după care se închide și se lasă lichidul să fie absorbit de orez.
De mare ajutor in zilele noastre, in prepararea orezului puteti folosi, asa cum fac si eu, un aparat pentru gatit orez
O rețetă care merită încercată. Este foarte gustoasă și se prepară relativ ușor