Pască vanilată, aromată- rețetă nu numai pentru sărbătorile pascale
Pasca poate să fie preparată și servită nu numai atunci când serbăm Paștele. Astăzi vă prezint un tip de pască care poate să fie consumată și cu alte ocazii.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină;
- 4 gălbenușuri;
- 200 ml smântănă;
- 100 g unt la temperatura camerei;
- 1 plic de drojdie uscată;
- Arome (coajă rasă de lămâie, portocală, rom);
- 175 g zahăr;
- 2 pliculețe zahăr vanilat.
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci bine scursă;
- 6 ouă;
- 200 g smântănă;
- 100 g griș;
- 300 g zahăr;
- 300 g stafide;
- Coajă rasă de portocală;
- 1 pliculeț zahăr vanilat.
Ingrediente pentru decor:
- 150 g de migdale;
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Preparare:
- Se bate cu mixerul untul moale, se adaugă smântâna și gălbenușurile, apoi restul ingredientelor; se prepară un aluat care se lasă la crescut, la loc cald, aproximativ o oră;
- Între timp, se freacă brânza, smântâna și ouale cu mixerul până devin o compoziție cremoasă, apoi se adaugă restul ingredientelor și se amestecă ușor;
- Se întinde aluatul în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă demontabilă unsă cu ulei; se toarnă umplutura de brânză și deasupras se presară fulgii de migdale; se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute la temperatură potrivită;
- Se scoate pasca din formă după răcirea completă și se servește pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Pasta poate să fie astfel încercată în orice perioadă a anului, consumată ca desert delicios.