Papanașii…savurați nu numai la restaurant :)
Poate cel mai solicitat desert după o masă servită la un restaurant, indiferent de locație…papanașii pot să fie realizați și acasă la tine, iată cum:
Timpul de preparare: 1 oră.
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci proaspătă;
- 50 g zahăr;
- 2 ouă;
- 1 vârf linguriță bicarbonat (stins în zeama de lămâie);
- 1 esență vanilie;
- 200 g făină;
- Dulceață;
- Smântână.
Modalitatea de preparare:
Se amestecă brânza, zahărul, vanilia și bicarbonatul. Adăugăm ouăle și făina. Se omogenizează aluatul cu un mixer. Dacă aluatul este foarte lipicios, se mai adaugă făina, aproximativ o lingură.
Într-un ceaun se pune ulei la încins, papanașii trebuie să se scufunde complet în ulei când sunt pusi la prăjit.
Din aluat se fac papanași rotunzi cu gaură la mijloc (de forma unui colac).
Papanașii se introduc în uleiul încins și se prăjesc pe ambele părți. Se lasă la prăjit aproximativ 3-4 minute.
Serviți cu dulceață și smântână, sunt delicioși!
Ei, cum sunt sunt? Seamană la gust cu cei de la un restaurant renumit? Cu minine abilități gastronomice, Bucătarul Trăsnit vă învață cum să preparați rețetele ca la localurile Dvs preferate. Trebuie numai să ne urmăriți.