Încercăm o combinație interesantă? Sote de mere și dovlecei
Astăzi, în calitate de bucătar trasnit…. 🙂 vă propun un sote care, cu siguranță, o să vi se pară interesant și sper să-l încercați în bucătăriile Dvs.
Gradul de complexitate al rețetei este unul mediu.
Timpul alocat preparării de regulă nu depășește 45 de minute.
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă medie;
- 1/2 linguriță de ghimbir ras;
- 2 linguri unt;
- 3 linguri de apă;
- 2 dovlecei medii (felii subțiri)
- 1 măr mediu;
- Sare.
Modalitatea de preparare:
Ceapa tăiată solzișori se pune în tigaie împreună cu ghimbirul și cu untul. O acoperim și o punem pe aragaz la foc mic. Lăsăm la rumenit, amestecând din când în când (trebuie să devină aurie). Curățăm merele de semințe și le tăiem felii subțiri. Când ceapa este gata, lăsăm tigaia pe foc, adăugăm feliile de dovlecel, mărul tăiat și apa. Acoperim și lăsăm dovleceii și merele să se rumenească pentru încă 10 minute (amestecăm frecvent). La sfârșit se pune sare după gust.
Voila! Preparatul este gata și așteaptă să fie devorat 😛 iar Bucătarul Trăsnit așteaptă opiniile Dvs.