O rețetă românească: pui cu sos de usturoi

Usturoiul este un ingredient tradițional utilizat din plin în gastronomia românească. În rețeta prezentată astăzi, usturoiul face diferența în privința gustului.

Gradul de complexitate al preparatului este mediu.

Resursa de timp necesară este de aproximativ 1 oră.

Ingrediente folosite:

  • 500 grame carne de pui (recomandat pulpe sau aripioare);
  • 150 ml vin alb sec;
  • 1 cană apă;
  • 4 căței usturoi;
  • 1 fir cimbru;
  • 1 linguriță boia dulce;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 50 ml ulei;
  • Sare;
  • Piper.

Modalitatea de preparare:

Condimentăm carnea cu sare și piper apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei. Bucățile de carne se rumenesc pe ambele părți. Adăugați vinul și cana cu apă, lăsați la înăbușit (cu capac) pentru 10 minute. După aceea se presară boiaua, se adaugă pătrunjelul tocat și cimbrul, se mai fierb pentru încă 30 minute la foc mediu până ce scade zeama. La sfârșitul celor 30 de minute, carnea trebuie să fie bine fiartă. Se adaugă și usturoiul zobit, fierbând pentru înca 1-2 minute.

Pentru mămăligă avem nevoie de 2 căni cu apă, o cană cu mălai și 1/2 lingurița cu sare. Se pune apa cu sarea la fiert și când dă în clocot se toarnă mălaiul sub forma de ploaie și se lasă la răscopt la foc mic, amestecând în continuu.

Este o rețetă perfectă pentru o seară în familie, carnea de pui este ușoară, preferată de copii, iar usturoiul aduce un plus de savoare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.