Tortul de mere…o provocare?
Tortul de mere este un desert destul de apreciat dar prepararea lui necesită anumite abilități, mai ales în privința reglării nivelului de zahăr.
Gradul de complexitate este aprecoat ca redus spre mediu.
Resursa de timp necesară este de 1 oră.
Ingrediente necesare:
- 10 mere;
- 200 g margarină;
- 9 linguri de zahăr
- 5 ouă;
- 5 linguri de făină;
- 1/2 plic praf de copt;
- 1/2 plic de zahăr vanilat;
- Nuci;
- Vișine;
- Frișcă.
Modalitatea de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri, se amestecă albușurile cu 5 linguri de zahăr și se bat spumă, să stea înțepenite în castron. Adăugăm gălbenușurile și amestecăm până se omogenizează. Mixăm făina cu praful de copt și cu zahărul vanilat. Adăugăm câte o lingură de făină peste ouă și amestecăm încet să nu se formeze cocoloașe. Gata aluatul.
Într-o oală sau tavă rotundă se topește margarina cu 4 linguri de zahăr. Se curăță merele și se înlătură sâmburii. Merele umplute cu nuci sau vișine se așează în oală cu margarina și zahărul topit. Se dau la cuptor pentru 20 minute stropindu-le din când în când cu margarina topită din oală.
Când merele s-au înmuiat, se toarnă deasupra aluatul, și se bagă în cuptorul încălzit. Se ține la foc mic. Se verifică aluatul cu o scobitoare. Este gata când nu rămâne nimic lipit de ea.
Se răstoarnă tortul pe o farfurie, se lasă la răcit. Se ornează cu frișcă.
Sunt sigur că nu au fost probleme. Totul este să nu fie exagerat de dulce. Este un preparat care ne aduce cu siguranță aminte- un pic- de anii de copilăriei, atunci când merele erau utilizate din plin la prepararea deserturilor.