Supă- cremă de legume, o rețetă utilă în convalescență
Anumite afecțiuni medicale implică perioade de refacere, repaus și mai ales o anume dietă. În majoritatatea cazurilor medicii recomandă supele-creme în alimentația pacientului. Astăzi vă prezint o rețetă de supă-cremă de legume.
Gradul complexitate este mediu.
Resursa de timp necesară este de aproximativ o oră.
Ingrediente necesare:
- 2 cartofi mari;
- 3 morcovi;
- 1 ceapă;
- 1/2 țelină;
- 100 g de ciuperci;
- 1/2 broccoli;
- 100 g ulei de măsline (că-i mai sănătos);
- Apă;
- Smântână;
- Pătrunjel verde;
- Sare;
- Piper
Modalitatea de preparare:
Se taie legumele în cuburi. Ceapa, ciupercile și broccoli se pun la călit în ulei. Le ținem pe aragaz la foc mic (amestecăm permanent) până se înmoaie și ceapa devine aurie. Transferăm totul într-o oală mai mare, adăugăm cartofii și morcovii, sare, piper după gust și un litru de apă. Se pun la fiert pentru 25 -30 minute. Legumele trebuie să fie foarte bine fierte. Când sunt gata fierte, se pun în blender și se pasează. Dacă crema este foarte groasă se completează cu un pic de lapte. Se degustă și în caz de nevoie se mai adaugă sare și piper.
La servire se adaugă smântână și patrunjel.
Cu siguranță că această rețetă va fi foarte utilă în cazul persoanelor bolnave și nu numai, în cazul anumitor diete, pentru detoxifiere sau pentru fortificarea organismului.