Mămăliga- reteta care nu dă greș (fără cocoloașe)
Mămăliga pare un preparat banal. Cu toate acestea trebuie să se țină cont de anumite aspecte pentru ca mămăliga să nu iasă cu cocoloașe sau prea subțire.
Gradul de complexitate este unul redus.
Timpul necesar este de maxim 15 minute.
Ingredientele necesare pentru o mămăligă perfectă 🙂 sunt:
- 2 căni cu apă (este vorba despre o porție mică, specifică celor de la restaurant);
- 1 cană cu mălai;
- 1/2 linguriță cu sare.
Modalitatea de preparare:
Se pune un ceaun cu apă și sarea pe foc. Când începe să fiarbă, adăugăm în ploaie mălaiul. Se lasă la foc mic pentru 5-10 min, amestecând în permanență. Se strânge mămăliga în centrul ceaunului și se răstoarnă pe un fund de lemn.
Practic la orice mămăligă secretul stă în mestecarea ei permanentă, cu mișcări circulare, scurte, dar viguroase, pentru a evita formarea cocoloașelor.