Pui Adobo…pun pariu că nu ați auzit de această rețetă? :)
Astăzi vă propun o rețetă mai puțin cunoscută dar care are un grad redus de complexitate și implică ingrediente clasice, multe dintre ele aflate deja în bucătăria dvs. Atenție însă la modul de preparare!
Gradul de complexitate al rețetei este redus.
Timpul necesar preparării în mod normal nu ar trebui să depășească 45 minute.
Ingrediente necesare:
- 2 file-uri piept pui (dezosat și fără piele);
- 1/2 cană apă;
- 1/4 cană sos de soia;
- 1/4 cană oțet de vin;
- 5 căței de usturoi;
- Sare și piper.
Modalitatea de preparare:
Se amestecă și se dau în clocot: apa, soia, oțetul, și usturoiul zdrobit.
Adăugăm carnea de pui și lăsăm la fiert, la foc mic, timp de 30-40 minute.
Se pune sare și piper după gust. Se poate servi cu legume gratinate și orez preparat la abur.
Un mod simplu de preparare a unui pui cu un rezultat surprinzător.
În final vă anunt că aceasta este o rețetă din gastronomia filipineză 🙂
Vă doresc poftă bună!