Macaroane cu brânză- un preparat tradițional

Unul dintre preparatele copilăriei este reprezentat cu siguranță de macaroanele cu brânză. Deși reteta este ușoară, este nevoie de un anumit grad de atenție pentru atingerea rezultatului dorit.
Gradul de complexitate al rețetei este unul redus.
Timpul necesar este de aproximativ o jumătate de oră.
Ingrediente necesare:
- 400 g paste (macaroane);
- 400 g brânză burduf;
- 300 g brânză proaspătă de vaci;
- 4 linguri smântână;
- 100 g slăninuță afumată;
- Piper.
Modalitatea de preparare:
Pastele se fierb 6-8 minute în multă apă fierbinte cu sare.
Slănina se taie bucățele mici și se prăjește fără ulei la foc mic, până începe să se topească grasimea. Creștem ușor focul și o mai prăjim până se face crocantă. Scurgem grăsimea topită din slănină, lăsând cam 1 lingură.
Amestecăm smântâna și cele două feluri de brânză, se condimentează cu piper după gust.
Scurgem pastele, adăugăm jumările peste pastele încă fierbinți și amestecăm bine. Adăugăm și brânza cu smântâna, amestecând până ce se omogenizează și se topește brânză.

Preferabil a se mânca fierbinți. Pentru cei care preferă un gust mai dulce, puteți presăra zahar pudră peste ele.