Salata cu ton și ou…abilitatea de a combina ingredientele

Dragi bucatarasi trăsniți, într-o zi caniculară cum este cea de astăzi, vă propun să facem o salată consistentă pentru care nu este necesară folosirea aragazului timp îndelungat.

Gradul de complexitate al preparatului este unul redus.

Timpul necesar nu depășește 30 minute.

Ingrediente utilizate:

  • 3 roșii, feliate;
  • 1 salată verde mică;
  • 1 castravete, tăiat rondele;
  • 2 cepe, tocate mărunt;
  • 1 cățel de usturoi, tăiat rondele;
  • 2 ouă, tăiate rondele;
  • 1 conservă mare de ton;
  • 1/4 ceașcă de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
  • 1/4 ceașcă ulei de măsline;
  • 1/4 ceașcă suc de lămâie;
  • 1/4 ceașcă frunze proaspete de mentă;
  • sare și piper.

Modalitatea de preparare:

Într-un castron mare de salată, se amestecă salata tăiată cu roșiile, castravetele, ceapa, tonul și ouăle. Într-un alt castron, se amestecă usturoiul, pătrunjelul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul și menta. Sosul astfel obținut se toarnă peste compoziția din castronul mare și se amestecă. Se lasă 15 minute la rece.
Gata de servire.

Simpla și sățioasă, salata de ton și ou se poate servi atât că aperitiv, cât și ca fel principal.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.