Salată de roșii cherry și năut
Dragi bucătărași trăsniți, am văzut succesul pe care l-a avut rețeta prin care vă prezentam câteva secrete pentru a putea pregăti cea mai buna salată de roșii. De aceea, pentru astăzi m-am gândit să diversificăm și să pregătim salată de roșii cherry și năut.
INGREDIENTE
- 1 conservă năut
- 150 g brânză proaspătă de capră
- 250 g roșii cherry
- 1 cățel usturoi
- 2 linguri arpagic
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură miere
- 1/2 lămâie verde bio
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Pentru început lăsăm năutul să se scurgă, apoi curățam cățelul de usturoi. Coaja de lămâie verde o răzuim și stoarcem lămâia într-un bol.
Roșiile cherry se spală . Pasăm 100 g din roșiile cherry cu usturoi, ulei de măsline, miere și sucul de lămâie verde și condimentează cu coaja de lămâie, arpagic, sare și piper.
Restul roșiilor cherry le tăiem în jumătate, le amestecăm cu năutul și le marinăm cu sosul. Presarăm brânza proaspătă de capră pe salată, iar acum preparatul poate fi servit.
Simplu, rapid, dar extrem de gustos. Aștept să îmi spuneți dacă v-a plăcut!
Poftă bună!