Supă-cremă de ciuperci
Un preparat de complexitate medie și care necesită numai o oră din timpul dvs prețios. Supa-cremă de ciuperci este cu siguranță o rețetă binevenită în orice moment al zilei.
Ingrediente necesare:
- 500 g ciuperci proaspete;
- 1,5 litri apă;
- 1 ceapă medie;
- 1 cățel usturoi;
- 100 ml ulei;
- 2 linguri făină sau amidon;
- O jumătate de țelină;
- Sare și piper după gust;
- Pătrunjel verde tocat fin.
Modalitatea de preparare:
Se curăță și se spală ciupercile sub jet de apă pentru a îndepărta eventualele pietricele și nisip. Se pun la călit în 50 ml ulei și puțină sare și se lasă până se evaporă zeama lăsată de ciuperci. Câteva ciuperci mai arătoase se dau deoparte (5-6 bucăți). Ceapa tăiată se călește separat, până ce devine sticloasă. Peste ceapă, se adaugă apa, ciupercile, țelina și usturoiul pisat, se fierb 30 de minute la foc mare.
După fierbere conținutul se pune în blender și se face cremă.
Făina se amestecă cu apa și se adaugă peste cremă și împreună se fierb pentru înca 10 minute. Restul de ciuperci se taie feliuțe și se adaugă peste conținut. Se pune sare și piper după gust. La servire se ornează cu pătrunjel verde.
Recunosc că ciupercile sunt preferatele mele. Pot fi preparate în mai multe moduri cu rezultate apreciate.