Trucuri în bucătărie- ”kit-ul de urgență” al bucătarului :)
Pentru a remedia anumite probleme ivite în prepararea rețetelor, un bucătar care se respectă trebuie să aibă în bucătăria lui, mereu la îndemână, un adevărat ”kit de intervenție gastronomic”. Bucătarul Trăsnit vă prezintă astăzi conținutul optim pentru acest kit.
- 1 pliculeț de parmezan ras;
- 1 plasă cu ceapă uscată;
- 1 pliculeț de praf de budincă de vanilie;
- 2 conserve cu roșii decojite;
- câte 1 borcan cu sos hollandaise și bechamel;
- 1 pachet de fulgi de cartofi;
- 1 sticluță de zeamă de lămâie;
- 2 pachețele de drojdie uscată;
- 1 conservă cu jumătăți de piersică;
- hribi uscați;
- 1 pliculeț de gelatină incoloră;
- 1 sticlă de Sherry;
- 1 sticlă de Amaretto;
- 1 pahar de frișcă;
- granule de supă;
- 1 pahar cu bază de supă de pui;
- sare cu usturoi;
- sos de soia
Cu acest set de „prim ajutor“ se pot remedia, folosindu-se și un strop de fantezie, multe situații neprevăzute și… neplăcute din bucătărie.