Tocăniță de cartofi cu chorizo și leuștean

Dragi bucatarasi trasniti, astazi vom incerca o rețetă din bucătăria spaniolă, si anume tocanita de cartofi cu chorizo la care o să adaug un ingredient autohton drag nouă- leușteanul. Este o combinație interesantă, haideți să vedem rezultatul!

Ingrediente utilizate:

  • 1 kg cartofi albi făinoși;
  • 1 ardei kapia mediu;
  • 1 ardei mic verde deschis;
  • 1 ceapă medie;
  • 1 lingură de pastă de ardei;  
  • 1 foaie de dafin;
  • 100 gr cârnați chorizo;
  • 75 ml vin alb sec;
  • 4 fire pătrunjel;
  • 1 fir leuștean;
  • 2 linguri ulei;
  • sare, piper negru.

Modalitatea de preparare:

  1. Cartofii se curăță și se taie cuburi sau se rup bucăți;
  2. Se toacă cubulețe ardeii și ceapa. Se călesc în uleiul încins până se înmoaie (cca 5 minute);
  3. Se adaugă chorizo tăiați felii și se mai călește totul 5 minute, amestecând din când în când;
  4. Se adaugă pasta de ardei și foaia de dafin și se mai călește 2 minute;
  5. Se stinge totul cu vin și se lasă să dea doar câteva clocote, să se evapore din alcool.
  6. Se adaugă cartofii, se presară sare și se râșneste piper negru. Se adaugă apa doar cât aproape să fie acoperiți cartofii (cam 500 ml);
  7. Se aduce tocănița la fierbere, se dă focul la mic și se fierbe până cartofii sunt făcuți complet (cca 20-25 minute). Se adaugă verdețurile tocate, se stinge focul și se acoperă cu capac. Tocănița e mai bună dacă stă o vreme și în plus se va îngroșa. E bună reîncalzită.

Aceasta tocanita se poate servi alaturi de muraturi facute in casa.

Va doresc pofta buna!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.