Tocăniță de cartofi cu chorizo și leuștean

Dragi bucatarasi trasniti, astazi vom incerca o rețetă din bucătăria spaniolă, si anume tocanita de cartofi cu chorizo la care o să adaug un ingredient autohton drag nouă- leușteanul. Este o combinație interesantă, haideți să vedem rezultatul!
Ingrediente utilizate:
- 1 kg cartofi albi făinoși;
- 1 ardei kapia mediu;
- 1 ardei mic verde deschis;
- 1 ceapă medie;
- 1 lingură de pastă de ardei;
- 1 foaie de dafin;
- 100 gr cârnați chorizo;
- 75 ml vin alb sec;
- 4 fire pătrunjel;
- 1 fir leuștean;
- 2 linguri ulei;
- sare, piper negru.
Modalitatea de preparare:
- Cartofii se curăță și se taie cuburi sau se rup bucăți;
- Se toacă cubulețe ardeii și ceapa. Se călesc în uleiul încins până se înmoaie (cca 5 minute);
- Se adaugă chorizo tăiați felii și se mai călește totul 5 minute, amestecând din când în când;
- Se adaugă pasta de ardei și foaia de dafin și se mai călește 2 minute;
- Se stinge totul cu vin și se lasă să dea doar câteva clocote, să se evapore din alcool.
- Se adaugă cartofii, se presară sare și se râșneste piper negru. Se adaugă apa doar cât aproape să fie acoperiți cartofii (cam 500 ml);
- Se aduce tocănița la fierbere, se dă focul la mic și se fierbe până cartofii sunt făcuți complet (cca 20-25 minute). Se adaugă verdețurile tocate, se stinge focul și se acoperă cu capac. Tocănița e mai bună dacă stă o vreme și în plus se va îngroșa. E bună reîncalzită.

Aceasta tocanita se poate servi alaturi de muraturi facute in casa.
Va doresc pofta buna!