Porumb cu bacon și smântână

Drag bucatarasi trasniti, astazi va prezint o reteta rapida ideala pentru o zi de week-end. Este vorba despre porumb cu bacon și smântână.

Iata ce simplu se prepara:

Ingrediente necesare:

  • 1 conservă porumb (285 gr scursă);
  • 1/2 ceapă mai mică;
  • 1/3 ardei gras roșu;
  • 100 gr bacon; 
  • 2 fire pătrunjel;
  • 2 fire ceapă verde;
  • 2 linguri smântână grasă (25-30% grăsime);
  • 2 linguri lapte;
  • sare, piper negru, chili;

Modalitatea de preparare:

  1. Se taie baconul cubulețe sau fâșiute. Se pune într-o tigaie și se pornește focul la mic la început, iar când începe să-și lase grăsimea se dă focul la mediu și se prăjește baconul până devine rumen și un pic crocant. Se scoate baconul într-o farfurie cu șervețel de hârtie ca să absoarbă grăsimea. Dacă baconul a lăsat multă grăsime se scurge din tigaie, să vă rămână 2 linguri ochiometric;
  2. Se adaugă în grăsimea incinsă ceapa și ardeiul tocate cubulețe. Se călesc 5 minute până se înmoaie;
  3. Se adaugă porumbul scurs și se continuă călirea încă 5 minute, până porumbul se înfierbântă. Se presară totul cu sare, piper negru și fulgi de chili după gust;
  4. Se trage tigaia de pe foc și se adaugă smântâna și laptele. Se amestecă până se topește smântâna și se formează un sos;
  5. Se adaugă baconul, ceapa verde rondele și patrunjelul tocat fin. Se drege de sare;
  6. Se servește cald, presarat cu piper negru proaspăt măcinat și rucola. Se poate reîncălzi.

Voila! Pe cat de usoara, pe atat de gustoasa!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.