Porumb cu bacon și smântână
Drag bucatarasi trasniti, astazi va prezint o reteta rapida ideala pentru o zi de week-end. Este vorba despre porumb cu bacon și smântână.
Iata ce simplu se prepara:
Ingrediente necesare:
- 1 conservă porumb (285 gr scursă);
- 1/2 ceapă mai mică;
- 1/3 ardei gras roșu;
- 100 gr bacon;
- 2 fire pătrunjel;
- 2 fire ceapă verde;
- 2 linguri smântână grasă (25-30% grăsime);
- 2 linguri lapte;
- sare, piper negru, chili;
Modalitatea de preparare:
- Se taie baconul cubulețe sau fâșiute. Se pune într-o tigaie și se pornește focul la mic la început, iar când începe să-și lase grăsimea se dă focul la mediu și se prăjește baconul până devine rumen și un pic crocant. Se scoate baconul într-o farfurie cu șervețel de hârtie ca să absoarbă grăsimea. Dacă baconul a lăsat multă grăsime se scurge din tigaie, să vă rămână 2 linguri ochiometric;
- Se adaugă în grăsimea incinsă ceapa și ardeiul tocate cubulețe. Se călesc 5 minute până se înmoaie;
- Se adaugă porumbul scurs și se continuă călirea încă 5 minute, până porumbul se înfierbântă. Se presară totul cu sare, piper negru și fulgi de chili după gust;
- Se trage tigaia de pe foc și se adaugă smântâna și laptele. Se amestecă până se topește smântâna și se formează un sos;
- Se adaugă baconul, ceapa verde rondele și patrunjelul tocat fin. Se drege de sare;
- Se servește cald, presarat cu piper negru proaspăt măcinat și rucola. Se poate reîncălzi.
Voila! Pe cat de usoara, pe atat de gustoasa!