Mușchiuleț de porc și ciuperci în sos cremos
Dragi bucatarasi trasniti, va propun o reteta pe care sa o incercati in zilele friguroasa de iarna: Mușchiuleț de porc și ciuperci în sos cremos.
O reteta care se prepara relativ repede
Ingrediente:
- 1/2 mușchiuleț de porc (partea din mijloc, fără capete);
- 15 ciuperci champignon mici;
- 2 căței usturoi;
- 1 lingură unt (cca 30 gr);
- 1 1/2 linguri sos de soia (japonez, slab sărat);
- 3 linguri smântână pentru gătit (15% grăsime);
- 1 lingură ulei;
- piper negru
Modalitatea de preparare:
- Se taie partea din mijloc a mușchiulețului (acea parte care are grosime egală) în felii de cca 1 cm (cam 10 felii). Se presară cu piper.
Se taie piciorușul ciupercilor. Pălăriile se șterg cu un șervețel înmuiat în apă cu lămâie; - Într-o tigaie care să cuprindă feliile de carne se încinge uleiul. Se adaugă ciupercile și se sotează la foc mai mare până se rumenesc frumos pe toate părțile. Se scot din tigaie;
- Se așează feliile de carne pe toată suprafața tigăii, fără a le înghesui și se rumenesc pe prima parte (max 2 minute). Întoarceți feliile de carne să se rumenească și pe a doua parte și tot atunci puneți ciupercile la loc în tigaie;
- Când carnea e rumenă și pe a doua parte, trageți tigaia de pe foc. Adaugați usturoiul strivit și amestecați să se acopere carnea și ciupercile cu aroma lui;
- Adăugați untul și amestecați până e topit complet și acoperă bucațile de carne și ciupercile;
- Puneți tigaia la loc pe foc și adăugați sosul de soia și smântâna. Lăsați să se înfierbânte scurt până simțiți că sosul e vâscos (maxim 1 minut), fără însă a-l lasă să fiarbă viguros ca să nu se “taie”;
- Luați imediat tigaia de pe foc. Gustați sosul de sare. Serviți imediat cu buchetele de broccoli și o lingura de orez fiert.
Voila! Sper ca rezultatul să fie cel asteptat, in reteta de mai sus aveti cantitățile calculate pentru două porții.