Roșii umplute
Astăzi vă prezint o nouă modalitate de preparare a roșiilor. În afară de clasica salată de roșii sau de roșii ca ingredient de bază pentru diferite tipuri de rețete, puțină lume știe că acestea pot să fie și umplute, iată cum:
Ingrediente utilizate:
- Un piept de pui, fiert;
- 1/4 cană de maioneză;
- o lingură de muștar;
- 1/4 cană de iaurt natural;
- 4 felii de bacon;
- 3 fire de ceapă verde;
- un cățel de usturoi, zdrobit;
- o lingură de pătrunjel verde, tocat;
- o lingură de mărar verde, tocat;
- sare, piper, după gust.
Modalitatea de preparare:
- Baconul se rumenește într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei, apoi se lasă la răcit și se taie bucățele;
- Într-un castron se amestecă maioneza, iaurtul, muștarul, ceapa verde tocată, usturoiul zdrobit, pătrunjelul și mărarul, puiul tăiat cubulețe și baconul mărunțit. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă umplutura la rece pentru minim 30 de minute;
- Se taie un capac la roșii, apoi se scobesc semințele cu ajutorul unei lingurițe. Se umplu roșiile cu compoziția de pui, se presară cu cozi de ceapă verde tocată și se servesc.
Roșiile umplute reprezintă un aperitiv interesant care completează platourile de intro la orice masă principală, acasă sau la eveniment în diferite alte locații.