Dragi bucatarasi trăsniți, ce ziceți de o rețetă simplă pentru prepararea pâinii? Ce părere aveți dacă o preparăm fară dospire?

Se poate? Sigur că da! Iată cum:

INGREDIENTE:

  • 280 g faină 650
  • 250 g iaurt
  • 1 ou
  • un plic praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • semințe de susan alb și negru

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul și sarea, după care adaugăm și restul ingredientelor, amestecând bine, fie cu o lingură mare de lemn, fie cu mixerul cu cârlige de frământare. Va ieși un aluat moale și lipicios.

Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt sau o ungem cu puțin ulei și punem aluatul în ea. Presărăm deasupra semințele cu susan și punem în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute până când pâinea este frumos rumenită.

V-am spus că e simplu, nu?

Succes și poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.