PÂINE RAPIDĂ FĂRĂ DOSPIRE
Dragi bucatarasi trăsniți, ce ziceți de o rețetă simplă pentru prepararea pâinii? Ce părere aveți dacă o preparăm fară dospire?
Se poate? Sigur că da! Iată cum:
INGREDIENTE:
- 280 g faină 650
- 250 g iaurt
- 1 ou
- un plic praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de zahăr
- semințe de susan alb și negru
MOD DE PREPARARE:
Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul și sarea, după care adaugăm și restul ingredientelor, amestecând bine, fie cu o lingură mare de lemn, fie cu mixerul cu cârlige de frământare. Va ieși un aluat moale și lipicios.
Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt sau o ungem cu puțin ulei și punem aluatul în ea. Presărăm deasupra semințele cu susan și punem în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute până când pâinea este frumos rumenită.
V-am spus că e simplu, nu?
Succes și poftă bună!