Pere fierte în vin

Pere fierte in vin reprezinta un desert traditional francez. Este perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna pentru o masa de Craciun in familie.

Resursa de timp necesară: 50 minute.

Timp alocat fierberii efective: 1 oră și 40 minute.

Grad de dificultate: redus.

Ingrediente necesare:

  • 8 pere tari;
  • 1 sticlă de vin alb demisec;
  • 1 sticlă de vin roșu demisec;
  • 300 g zahăr;
  • 2-3 cuișoare;
  • 1/4 baton de vanilie;
  • 1 baton scorțișoară;
  • 1 steluță de anason;
  • Frișcă, mascarpone sau biscuiți pentru ornat.

Modalitatea de preparare:

  1. Perele se spală, se curăță de coajă, iar cu grijă se scot, pe la moț, semințele și cojile din interior;
  2. Se pregătesc două cratițe adânci de 10 cm și înguste cât să intre, fix, 4 pere;
  3. Se așează câte 4 pere în fiecare cratiță și se toarnă vinul, separat, în fiecare;
  4. Se adaugă câte 150 grame de zahăr și condimentele separat, scorțișoara și ansonul stelat la vinul roșu, iar vanilia și cuișoarele în cel alb;
  5. Se fierb perele până sunt pătrunse, se scot, lichidul este lăsat să fiarbă până la consistența unui sirop de fructe;
  6. Se servesc câte două jumătăți de pară la fiecare persoană, cu sos separat la fiecare tip de pară (alb sau roșu);
  7. Se ornează cu frișcă, mascarpone sau biscuiți, după preferință.

Desertul poate fi servit cu sos de ciocolata, cu inghetata de vanile sau crema mascarpone.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.