ȘTII CÂND SĂ MĂNÂNCI CU MÂNA ȘI CÂND SĂ MĂNÂNCI CU FURCULIȚA?
Dragi bucătărași trăsniți, sunt convins că ați fost puși de multe ori în situația de a mânca un fel de mâncare și să nu știți dacă să folosiți mâna sau furculița.
Vă prezint mai jos câteva secrete pe care daca le veți însuși, nu veți mai avea nicio emoție.
3,2,1 începem 🙂
PEPENELE
-se servește cu mâna dacă te afli în aer liber sau îl servești ca desert la o masă în familie.
– se servește cu furculița dacă participi la o masă festivă.
CĂPȘUNELE
– se servesc cu mâna dacă sunt servite fără să fi fost curățate de codițe.
– se servesc cu furculița dacă sunt deja curățate de codiță și servite cu frișcă.
CREVEȚII
– se servește cu mâna dacă sunt serviți ca aperitiv, în boluri mari sau pe platouri însoțiți de un sos în care să îi înmoi.
– cu furculița dacă sunt serviți pe farfurii mici și ți se oferă o furculiță specială pentru această mâncare.
BACONUL
– cu mâna dacă este crocant și s-ar sfărâma când ai încerca să îi tai.
– cu furculița dacă este moale, unsuros și, eventual, deja tăiat în bucăți.
PUIUL
– cu mâna dacă este prăjit
– cu furculița dacă este pregătit la cuptor, la grătar sau cu sos
CARTOFII PAI
– cu mâna dacă sunt serviți împreună cu un sandvici sau cu produse fast-food .
– cu furculița dacă sunt garnitură la un fel de mâncare la care se folosește tacâm. Tot cu furculița dacă sunt asezonati cu sos sau cu ketchup.
PIZZA
– cu mâna dacă pizza poate fi mâncată fără să facă firimituri.
– cu furculița dacă blatul este unsuros și are foarte multe ingrediente.
În ambele cazuri poți folosi furculița că să mănânci bucățelele care au căzut de pe pizza pe farfuria din fața ta.
Acum totul este mai clar, nu? Succes, dragi prieteni, în tot ceea ce faceți!